BFGoodrich Activan 4S: 4-seizoensband voor bestelwagens

BFGoodrich heeft een vierseizoensband ontwikkeld speciaal voor lichte bedrijfswagens. De Activan 4S kan heel het jaar gebruikt worden en heeft ook een 3PMSF-certificaat, waardoor hij gebruikt kan worden in regio’s die winterbanden verplichten.

Het voordeel van 4-seizoensbanden is duidelijk: je kan ze gedurende het hele jaar gebruiken omdat ze een goed compromis bieden qua grip tijdens warm en koud weer. Met de Activan 4S-band wil BFGoodrich ook op de LCV-markt inspelen met dit type band, aangezien je tijd en dus geld bespaart door niet meer twee keer per jaar van bandenset te moeten wisselen. BFGoodrich belooft een B-certificaat voor grip op nat wegdek en ook een goede grip op sneeuw.

Conform als winterband

Daarnaast heeft de Activan 4S een 3PMSF-certificaat voor winterbanden, dat verplicht is in heel wat Europese gebieden tijdens de wintermaanden of in winterse omstandigheden. Het nadeel van vierseizoensbanden is natuurlijk dat ze niet evenveel grip bieden als ‘echte’ winterbanden in de sneeuw, en dat ze sneller slijten dan zomerbanden bij warm weer. Maar voor wagens die vooral binnen gematigde weersomstandigheden rijden, zijn ze perfect geschikt. BFGoodrich lanceert de Activan 4S-banden in 18 afmetingen voor 15 en 16 duim, in 2023 komen er ook maten voor 17 duims velgen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo