Dit is de nieuwe Ford Ranger Raptor 2022

De vorige Ford Ranger Raptor was een stoere en populaire pick-up, maar hij stelde een beetje teleur met zijn 2-liter dieselmotor. Voor de nieuwe generatie Ranger Raptor gaat Ford een stapje hoger door hem een 3-liter V6 EcoBoost met twee turbo’s te geven!

De Ford Ranger Raptor was ook op onze redactie een graag gezien model, we hadden er eentje een jaar lang ‘in dienst’. Maar hoewel zijn stoere voorkomen indruk maakte, was zijn dieselmotor eerder van het bescheiden type, al kwam die dankzij zijn dubbele turbo niets tekort in het dagelijks verkeer of off-road.

V6 EcoBoost

Toch mocht er wat meer onderscheid zijn met de gewone Ranger, iets dat Ford duidelijk heeft begrepen. Deze nieuwe Ranger Raptor schakelt namelijk over naar de 3-liter V6 EcoBoost die ook in de Bronco Raptor zit, maar dan met iets minder vermogen: 288 pk en 491 Nm koppel. Ford belooft knappe prestaties op elk terrein, terwijl er ook veel aandacht is gegaan naar de sound van de Raptor. De actieve uitlaat met dubbele pijpen heeft kleppen die het geluid in 4 modi kunnen dempen: van stil tot zeer sportief.

Klanten die echter meer praktisch gezind zijn, kunnen vanaf volgend jaar ook weer de 2-liter EcoBlue-dieselmotor bestellen, daar zijn nog geen definitieve cijfers van bekend. Beide motoren zijn steeds gekoppeld aan een 10-trapsautomaat en permanente vierwielaandrijving met de mogelijkheid voor RWD.

Herkenbaar uiterlijk

Het uiterlijk van de nieuwe Ranger Raptor is herkenbaar en volgt hetzelfde recept als de vorige generatie: dikke uitgeklopte wielkasten gevuld met off-roadbanden, de donkere grille met Ford erin gestanst, grotere bumpers en voor het eerst dubbele uitlaatpijpen achteraan. Het interieur lijkt meer op dat van de gewone Ranger, maar er zijn wel speciale sportstoelen voor en achter en een sportstuur met schakelflippers uit magnesium.

Speciale ophanging

De nieuwe Ford Ranger Raptor krijgt als enige Ranger schroefveren achteraan met elektronisch gestuurde Live Valve-dempers van Fox, wat de ingenieurs meer mogelijkheden gaf qua afstelling. In totaal zijn er 7 rijmodi die het karakter van de Raptor afstellen naar gelang de ondergrond, van asfalt tot mul zand of de speciale Baja-modus, bedoeld om aan hoge snelheid over het onverharde te razen.

Vanaf 57.490 euro excl. BTW

De laad- en sleepvermogens van de nieuwe Ranger Raptor zijn quasi identiek aan die van de huidige: 2,5 ton sleepvermogen en ongeveer 640 kilo laadvermogen in de laadbak. De Ranger Raptor is trouwens het eerste model van de nieuwe generatie Ranger die in Europa wordt geleverd. De eerste leveringen beginnen aan het eind van de zomer, de vanafprijs exclusief BTW bedraagt 57.490 euro voor de versie met V6.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo