Goodman Europe vermindert zijn CO2-uitstoot tegen 2030 met 70 procent

Logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman vermindert tegen 2030 fors zijn CO2-uitstoot. In Europa wil het zowel de absolute als de relatieve uitstoot verminderen, met respectievelijk 70% en 55% vergeleken met 2019. Zo wil het bedrijf alleen nog maar groene elektriciteit gebruiken en zal aardgas in zijn gebouwen verdwijnen.

Met die inspanningen is Goodman Europe wereldwijd de eerste ontwikkelaar van logistiek vastgoed die zijn Science Based Targets  (SBT) – een internationaal erkende klimaatstrategie voor bedrijven – inclusief scope 3 doelstellingen zal behalen. “Hiermee maken we het verschil tussen greenwashing en échte klimaatactie”, klinkt het ambitieus.

Goodman Europe – dat in ons land 7 gebouwen goed voor 282.000 vierkante meter ontwikkelde – is nu wereldwijd de eerste ontwikkelaar in logistiek vastgoed die met zijn SBT een begrenzing van de globale opwarming met 1,5°C nastreeft, en zijn doelstellingen voor de drie scopes goedgekeurd zag door het SBTi. Met de goedgekeurde SBT’s die Goodman Europe stelde, verbindt het bedrijf er zich toe zijn absolute broeikasgasemissies – scope 1 en 2 – te reduceren met 70% tegen 2030 en zijn uitstoot in scope 3 (uitstoot door bijvoorbeeld pendelverkeer, transport en distributie, afvalverwerking, …) met 55%. In beide gevallen geldt 2019 als referentiejaar.

Goodman Europe zal onder meer volgende bedrijfsactiviteiten stellen om zijn zijn ambitieuze klimaatdoelen te behalen: overschakelen op 100% groene elektriciteit en het invoeren van andere energiebesparende maatregelen; het verhogen van het gebruik van hernieuwbare energie in haar gebouwen; het gebruik van aardgas in de gebouwen geleidelijk afbouwen; overleggen met klanten over energie-efficiëntie; meer energie-efficiënte maatregelen, zoals efficiënte verlichting en verwarming;  omschakelen naar een volledig elektrisch wagenpark; materialen met een lage CO2-voetafdruk gebruiken; sterker samenwerken met de hele waardeketen, van leverancier tot klant (bijvoorbeeld door gebruik van een ‘groene’ leasingclausule, ESG-beoordeling van leveranciers met EcoVadis).
Net zoals alle andere bedrijven die zijn aangesloten bij het SBTi – al meer dan 2.000 bedrijven wereldwijd – zal Goodman Europa gegevens over zijn wereldwijde koolstofemissies moeten vrijgeven en jaarlijks moeten rapporteren over de emissiereducties.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo