Jungheinrich opent tweede fabriek voor revisie tweedehands heftrucks

Jungheinrich opent zijn tweede fabriek voor de revisie van tweedehands heftrucks in Ploiești (Roemenië). Onder de noemer ‘Jungstars’ komt het project tegemoet aan de toenemende vraag naar tweedehands hef- en magazijntrucks.

In Ploiești zullen de elektrische meelooptranspalletten van het type EJE en elektrische heftrucks van het type EFG gereviseerd worden voor de Europese markt. Met deze investering wil Jungheinrich een pioniersrol spelen in de circulaire economie binnen de intralogistiek. De ‘Jungstars’ zijn volgens de fabrikant  na de revisie zo goed als nieuw. De nieuwe vestiging in Ploiești is na Dresden de grootste Jungheinrich-vestiging voor de revisie van hef- en magazijntrucks. Jungheinrich wil hiermee de capaciteit voor gebruikte heftrucks tegen 2025 met 25 procent verhogen.

Tino Alban, directeur van het centrum voor gebruikte heftrucks in Dresden bij Jungheinrich AG: “Vooral voor milieubewuste klanten zijn ze een goede oplossing, want door gebruikte heftrucks te reviseren besparen we ongeveer 80 procent CO² in vergelijking met nieuwe productie. Tijdens de coronapandemie wenden veel prijsbewuste klanten zich tot de goedkopere, maar tegelijkertijd krachtige gebruikte heftrucks, die optimaal geschikt zijn voor korte tot middellange gebruikstijden of als stand-by-oplossing.”

De gebruikte heftrucks ondergaan een gestandaardiseerde revisieprocedure en worden technisch en optisch naar nieuwstaat hersteld. Naast de revisie van chassis, motoren en transmissie, worden alle veiligheidsrelevante versleten onderdelen vervangen door nieuwe componenten. Door middel van grondstof- en energiebesparende revisie verlengt Jungheinrich de levenscyclus van de hef- en magazijntrucks met twee tot drie gebruikstijden en minimaliseert tegelijk het gebruik van nieuwe onderdelen. Momenteel wordt een hergebruikspercentage van 94 procent per truck bereikt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo