LCV-markt opent 2022 met daling van -39,1% t.o.v. 2021

Na in 2021 stand te hebben gehouden tegenover 2020, zelfs met een kleine stijging van 1,19%, zakt nu ook de LCV-markt ineen met een maand januari 2022 die liefst 39,15% minder inschrijvingen telde tegenover vorig jaar. Een gevolg van de onderdelentekorten, of een mislukte salonperiode?

In januari 2022 werden er 4.370 nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen (tot 3,5 ton) ingeschreven in ons land. Vorig jaar waren dat er nog 7.182 stuks, een daling van 39,15%, dus. Opvallend, want tot nu toe wist de LCV-markt nog vrij goed stand te houden in periodes van lockdowns en chip- of andere onderdelentekorten. Volgens Febiac, die de cijfers heeft gepubliceerd, krijgen de LCV-merken nu ook te maken met de tekorten en de vertragingen die daarop volgen.

Bij de zware bedrijfsvoertuigen zien we ook een daling: -28,7% voor de vrachtwagens en trekkers tot 16 ton, en -5,1% voor de vrachtwagens van meer dan 16 ton. De hoeveelheid ingeschreven opleggers nam wel toe met 16,09%.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo