MAN presenteert zijn elektrische TGX

Het is nog maar een eerste voorserie-exemplaar, maar de eerste MAN TGX met elektrische aandrijving werd gisteren voorgesteld in het technisch centrum eMobility in Nürnberg. MAN heeft zelfs aangekondigd dat de serieproductie van dit nieuwe voertuig een jaar eerder dan gepland van start zou kunnen gaan… maar heeft nog geen technische gegevens verstrekt.

De presentatie lijkt in een zeer klein comité en uitsluitend statisch te zijn geweest. Tegelijk onthulde MAN een prototype van de TGX, aangedreven door een brandstofcel, wat bevestigt dat de Duitse fabrikant inderdaad beide technologieën zal ontwikkelen om aan alle behoeften van de transporteurs te voldoen. Het onderzoek naar waterstoftrucks heeft 8,5 miljoen euro aan financiële steun gekregen van de deelstaat Beieren. Dit geld zal worden gebruikt om een testvloot, de zogenaamde ‘Beierse Vloot’, op de weg te zetten. Die zal bestaan uit een reeks prototypes die medio 2024 in gebruik zullen worden genomen bij BayWa, DB Schenker, Gress Spedition, Rhenus Logistics en Dettendorfer.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo