PTV brengt ritplanningssoftware naar de cloud

Transportbedrijven in de hele Benelux kunnen vanaf vandaag de ritplanningssoftware Route Optimiser ST van PTV Benelux uit de cloud gebruiken. Hiermee zijn ze altijd verzekerd van het meest recente kaartmateriaal zonder zelf te moeten investeren in eigen servers. Technical Project Manager Joey Palmeri legt uit waarom PTV pas nu een cloud-gebaseerde oplossing op de markt brengt.

“PTV Route Optimiser ST is een zwaar softwareprogramma met geavanceerde algoritmes en geografische schermen welke een groot beroep doen op de beschikbare rekenkracht en geheugenruimte. We hebben alleen genoegen genomen met een cloud-versie die alle functionaliteit biedt waarover ook de bestaande on-premise versie beschikt. Nu hebben we twee hostingpartijen gevonden die de benodigde performance kunnen garanderen. Bestaande klanten die willen overstappen naar de cloud, hoeven geen functionaliteit in te leveren”, vertelt Joey Palmeri.

“Het ritplanningssysteem is geen softwareprogramma waarmee planners na een paar muisklikken en het aanmaken van een account direct aan de slag kunnen. Wij streven naar maximale kwaliteit en maximale tevredenheid. Daarom ondersteunen wij nieuwe klanten bij het inrichten van PTV Route Optimiser ST, zodat de software optimaal aansluit op hun operatie. Daarnaast steken wij veel tijd in het trainen en begeleiden van planners, zodat zij het maximale eruit halen wat erin zit”, verklaart Palmeri.

Palmeri benadrukkt nog een ander voordeel van hosting: de grotere mate van beveiliging: “Onze hostingpartijen weten als geen ander hoe ze hun datacenters moeten beschermen tegen hacks, gijzelsoftware en andere IT-bedreigingen. Bovendien maken zij gebruik van backup-servers. Als de software onverhoopt toch wordt platgelegd, zijn klanten binnen een mum van tijd met al hun data weer in de lucht.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo