Still stelt nieuwe autonome robots voor: “30% sneller dan klassieke AGV”

Bij het begin van het nieuwe jaar pakt intralogistiekspecialist Still uit met een nieuw gamma aan autonome mobiele robots (AMR). Volgens de fabrikant boeken ze tot 30% tijdswinst ten opzichte van klassieke logistieke AGV’s (Automated Guided Vehicles). 

Onder de noemer Still ACH introduceert de intralogistiekspecialist een nieuw gamma aan autonome mobiele robotsystemen (AMR) voor het horizontaal transport van goederen. De toestellen uit de ACH-reeks kunnen verschillende ladingdragers (pallets, laadplatformen, trolleys…) op hun platform vervoeren en kunnen flexibel worden gekoppeld aan verschillende op- en overslagstations. De ACH 06/10/15 moet het vooral hebben van zijn compactheid en snelheid. Bij het ophalen en afleveren van ladingen hebben deze onbemande voertuigen iets minder dan de helft van de ruimte nodig die een manuele vorkheftruck inneemt.

In vergelijking met AGV’s kunnen de rijpaden ook worden versmald tot de breedte die de lading vereist. De ACH kan bovendien zijn lading veel sneller oppikken en afleveren: het kost volgens de fabrikant tot 30 % minder tijd per pick-up en levering. De voertuigen uit de ACH-serie kunnen kosteneffectief worden geïntegreerd in bestaande omgevingen en systemen. Ook de exploitatie- en onderhoudskosten zijn relatief laag. Still schermt ook met de schaalbaarheid en de hoge veiligheidsstandaard van de ACH-serie, waarmee de constructeur mikt op bedrijven die werk willen maken met de automatisatie van hun intralogistieke projecten.

Met de ECH12C en de ECH15C introduceert Still eveneens een nieuw gamma aan Lithium-Ion-aangedreven transpallets. Daarnaast lanceert de constructeur de nieuwe serie LXT/LXW- trekkers en platformwagens. Deze laatste vallen op door de talrijke opties voor modificatie op maat van de klant.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo