Featured Video Play Icon

[VIDEO] Altrea Logistics kiest voor waterstof met CMB Tech

Altrea Logistics Group, de vroegere Alders Group, heeft zichzelf ook als doel gesteld om duurzaamheid een prioriteit te geven. Daarvoor ziet het bedrijf waterstof als de beste oplossing. Om die piste te ontdekken, stapt Altrea in maart in een proefproject met CMB Tech, waarbij de transporteur een jaar lang met een Dual Fuel-truck zal rijden, die een mengsel van waterstof en diesel verbrandt. CEO Roel Smets legt uit.

Een Dual Fuel-truck is een vrachtwagen met een klassieke verbrandingsmotor, maar in plaats van pure diesel wordt er een mengsel van waterstof en diesel ingespoten. Hoe groter het aandeel waterstof in het brandstofmengsel, hoe lager de schadelijke uitstoot van de truck. Ook Van Moer Logistics maakt al gebruik van een gelijkaardige oplossing.

“Op deze manier leren we niet enkel over de aandrijftechnologie, maar ook over het tanken van waterstof en de economische zijde van het verhaal. Dual Fuel is voor ons een belangrijke stap, want wij geloven in de toekomst van de verbrandingsmotor, met uiteindelijk 100% waterstof als brandstof”, aldus Roel Smets. Waterstof kan inderdaad gebruikt worden als brandstof, maar kan ook gebruikt worden in een brandstofcel om elektrische energie op te wekken. Dat is energie-efficiënter, maar brengt ook een hoger kostenplaatje met zich mee.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo