Featured Video Play Icon

[VIDEO] Wallenborn bouwt magazijn voor Coastair bij Liège Airport

De Luxemburgse groep Wallenborn, die reeds met een dertigtal werknemers aanwezig is op de luchthaven van Luik, zal een belangrijke investering doen in het bedrijvenpark van Luik Logistics. Er zal een nieuw gebouw worden opgetrokken voor Coastair, een bedrijf dat gespecialiseerd is in luchtvracht en dat ook tweedelijnsmagazijnen exploiteert op de luchthaven van Luik en in Tongeren.

Coastair is een familiebedrijf dat de laatste jaren sterk gegroeid is in en rond de luchthaven van Luik. Om zijn groeiende activiteiten aan te kunnen, had het al een magazijn van 8.000 m2 geopend bij Jacobs Transport in Tongeren, maar de ongeveer zestig mensen die er werken, voelen zich opnieuw krap. “We zijn in 2019 begonnen met onze activiteiten met handling, en hebben deze al snel uitgebreid naar oplossingen met toegevoegde waarde voor luchtvrachtagentschappen, verladers en luchtvaartmaatschappijen. We willen niet de grootste zijn, maar ons onderscheiden door de kwaliteit van onze dienstverlening en een persoonlijke aanpak die hand in hand gaat met ons familiale karakter”, legt Pascale De Mieter, CEO van Coastair Chartering, uit, die er ook op wijst dat het nieuwe gebouw een aanvulling zal zijn op de andere magazijnen die Coastair al uitbaat.

9800 m²

Dit familiale karakter moet behouden blijven in het nieuwe gebouw, dat ook zal dienen als hoofdzetel van de Coastair-groep en dat door Wallenborn zal worden gebouwd op een terrein dat altijd onbebouwd is gebleven aan de ingang van de zone Logistiek van Luik. “Het is een stuk grond dat in het verleden door Magellan Logistics was gekocht, maar nooit ontwikkeld,” legt Donald Schaap uit, Operations Manager België voor de Luxemburgse groep. “De heer Wallenborn heeft het teruggekregen en het partnerschap dat wij zojuist met Coastair hebben gesloten zal ons in staat stellen het een bestemming te geven. Het terrein is twee hectare groot en we gaan er een gebouw neerzetten van 9800 m2 dat kantoren, een magazijn en een cross-docking area zal omvatten. Het feit dat we een beveiligde parkeergarage op het terrein hebben, zal ook de douaneformaliteiten versnellen,” voegt Donald Schaap toe, die ook benadrukt dat het geen eenvoudige ‘doos’ wordt, maar een gebouw met een echte architectonische meerwaarde.

De rest van het interview is te zien in de video…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo