AutoTechnica 2022: “Een editie met bijzondere focus op vans en trucks”

Inspelend op een maatschappelijke gewijzigde kijk op de transportsector, biedt deze editie van AutoTechnica de nodige aandacht aan bestelwagens en trucks. “Deze beurs is een unieke kans om de trends van onze sector aan een ruimer publiek duidelijk te maken”, stelt Didier Perwez, Voorzitter van Traxio.

Kan je deze editie van AutoTechnica los zien van de Corona-periode van inmiddels bijna twee jaar? De vraag klinkt niet alleen retorisch, ze is het ook. Didier Perwez, Voorzitter van TRAXIO, beaamt. Gezien zijn eigen professioneel traject verbaast het niet dat deze hoogmis van de aftermarket een bijzondere betekenis voor hem heeft.

De transportsector in een gunstiger daglicht

“Afgezien van het feit dat iedereen bijzonder blij is dat we mekaar terug fysiek kunnen ontmoeten, is er nog een aparte reden waarom ik denk dat deze editie een wat speciale betekenis zal krijgen voor van’s en trucks”, legt hij uit. “Als de pandemie ons iets geleerd heeft, is het wel hoe belangrijk de transportsector voor de mensen hun dagelijks leven is. Professionals waren zich daar al een hele tijd van bewust.
Maar in een economie waar steeds vaker online besteld wordt, hebben mensen ingezien hoezeer die sector het verschil maakt in de dagelijkse realiteit. Ik denk niet te overdrijven, wanneer ik vaststel dat de komst van een bestelwagen met een besteld pakje soms wel het hoogtepunt van de dag was. Net die ervaring, heeft de transportsector in een gunstiger daglicht geplaatst dan in het verleden het geval was.”

Aftermarket populariseren

“AutoTechnica is een unieke kans om onze sector bekendheid te bezorgen bij een breder publiek”, vervolgt Perwez. “Daar waar je vroeger de klassieke professional had die de beurs bezocht, hopen we dat deze editie ook andere mensen hun weg naar AutoTechnica vinden. Daarop inspelend, zal ook alles in het werk worden gesteld om te informeren over de trends in de transportsector. We zullen tonen hoe ook op ecologisch vlak onze verantwoordelijkheid wordt genomen. Professioneel management van een vloot, betekent ook dat rationeel met de trajecten omgesprongen wordt. Ook de tools die hiervoor voorhanden zijn, zullen hun volle plaats op deze editie van AutoTechnica krijgen.”

Effecten elektrificatie

“We staan voor een aantal scharniermomenten”, besluit Perwez. “Men heeft de mond vol van elektrificatie. En ook al is dit aandeel bij bestelwagens en zeker trucks nog erg beperkt, kan ik me inbeelden dat dit op termijn in een stroomversnelling zal terecht komen. Wat betekent dit op het gebied van onderhoud en herstellingen? Op welke manier zal de aftermarket op deze trend moeten inspelen? Ook dit zijn prangende vragen waar in de schoot van AutoTechnica aandacht aan zal worden geschonken.”

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo