Cainiao vraagt vergunning aan voor 69.000m2 aan nieuwe hallen in Luik

Cainiao, de logistieke tak van de e-commercegigant AliBaba, plant de volgende fase in de uitbouw van zijn hub op Liege Airport. Het omgevingsonderzoek ging gisteren van start, met een openbare zitting voor de omwonenden. 

Onderwerp van de zitting was de aanvraag voor een omgevingsvergunning door Alibaba Smart Hub Belgium voor de bouw en exploitatie van drie nieuwe hallen als uitbreiding van een bestaande luchtvrachtafhandelingsfaciliteit. De nieuwe hallen beslaan een gebouwoppervlakte van ongeveer 69.000 m² en gaan vergezeld van luifels, kantoren, parkeerterreinen, omgeving en buitenfaciliteiten.

Cainiao nam in november een eerste faciliteit in gebruik met een oppervlakte van 30.000 m². Daar worden nu volgens het bedrijf 3 à 4 vliegtuigen per dag behandeld en 60 vrachtwagens, goed voor zes procent van de totale activiteit op de Luikse luchthaven. Met de nieuwe gebouwen erbij zou Cainiao vijftien vliegtuigen en liefst 550 vrachtwagens per dag behandelen. Op volle kracht zou de site werk bieden aan 900 medewerkers.

De geplande Hall 2 zou in het eerste trimester van 2024 in gebruik kunnen worden genomen, Hall 3 in het vierde trimester van 2026.

Een gedetailleerde inkijk in de activiteiten van Cainiao in Luik vindt u hier.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo