DAF goed gepositioneerd voor een sterk 2022

Ter gelegenheid van een persbezoek aan de fabriek in Westerlo, en in het bijzonder aan de gloednieuwe cabineproductielijn, gaf DAF Trucks Belgium een update van zijn resultaten voor 2021 en schetste het de vooruitzichten voor een goed jaar in 2022.

In 2021 verhoogde DAF Trucks zijn productie met 10% ten opzichte van 2020, maar de Nederlandse fabrikant had, net als zijn concurrenten, te lijden onder de halfgeleidercrisis en diverse andere verstoringen in zijn toeleveringsketen. DAF was een van de fabrikanten die doorging met de productie, ook al betekende dit dat ongeveer 5.000 vrachtwagens die onderdelen misten, in voorraad moesten worden gehouden. Dit risico stelt DAF nu in staat meer voertuigen in te schrijven, aangezien de productielijnen op volle capaciteit draaien en deze slapende voorraad geleidelijk gebruiksklaar wordt gemaakt.

Levertermijnen sneller dan gemiddeld

Dit, samen met een uitzonderlijk hoog orderboek en het succes van het nieuwe XF/XG/XG+ heavy-dutygamma, betekent dat DAF Trucks Belgium optimistisch is over 2022. De leveringstermijnen liggen in ieder geval onder het marktgemiddelde (slechts 9 maanden), dankzij een capaciteitsverhoging van de hoofdfabriek in Eindhoven (van 220 naar 250 eenheden per dag) en de hoge productiviteit van de cabinefabriek in Westerlo: de productie van “Body In White”-cabines gebeurt nu in drie ploegen en het “trimmen” (de assemblage van alle cabine-uitrusting) in twee ploegen, waardoor de fabriek een capaciteit heeft van 260 cabines per dag, met een extra capaciteit van 40 cabines/dag voor de nieuwe ultramoderne lakstraat.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo