ECS gelooft steevast in groeipotentieel Delta 3 terminal in Dourges

ECS wil verder investeren in de infrastructuur van de trimodale terminal Delta 3 in het Noord-Franse Dourges. Daarom voert ECS het aantal wekelijkse treinritten verder op van zes naar zeven en is bereid om de logistieke capaciteit fors uit te breiden.

ECS is sinds 2018 actief in Dourges. Het logistieke bedrijf investeerde al 30 miljoen euro in vier hectare aan magazijnen en is bereid om die inspanningen verder te zetten. “De investering kadert binnen de multimodale aanpak van ECS, waarbij volop wordt ingezet op duurzaam transport via treinen en schepen. Maandelijks worden er 45.000 paletten verwerkt van onder meer Danone en Ontex. Het grote volume aan goederen dat behandeld wordt maakt van Dourges een unieke terminal, zeker in Noord-Frankrijk. Het multimodale karakter van de terminal wordt verder versterkt dankzij de strategische ligging naast de belangrijke noord-zuidas”, zegt Supply Chain en Development Director Hugo Donche.

Op korte termijn voert ECS het aantal wekelijkse treinritten op van zes naar zeven. “Op die manier kunnen dagelijks 1050 paletten via de spoorweg vervoerd worden, goed voor 48 vrachtwagens minder op de baan. Deze goederen kunnen op 24 uur tijd beleverd worden in alle grote Franse steden dankzij nachttreinen, een snelheid die via wegtransport onhaalbaar is. Ook Nederland, België en de grensstreken van Duitsland en Italië kunnen vanuit Dourges beleverd worden dankzij een uitgebreid netwerk van spoorverbindingen”, aldus Donche.

ECS is van mening dat Delta 3 nog veel groeipotentieel biedt. “Naargelang de vraag van leveranciers kunnen we de capaciteit van de magazijnen makkelijk vertienvoudigen. Wij zijn alvast bereid om daarvoor de nodige investeringen te doen”, zegt Donche nog.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo