eSupplier: België is een verdeler voor lastmileoplossingen rijker

In Wingene (West-Vlaanderen) zit sinds begin 2022 een nieuwe speler in de wereld van de lastmileoplossingen: eSupplier. Het bedrijf verdeelt enkel elektrische bestelwagentjes en cargobikes en richt zich dus volledig op stadsleveranciers, industriële sites en vrijetijdsoplossingen. 

“Zelf kom ik uit de heftruckwereld, mijn medeoprichter heeft een technische achtergrond. Ons oorspronkelijk idee was om elektrische golfkarretjes aan te bieden, maar dat is uitgebreid naar bestelwagentjes en cargobikes”, vertelt Tibo De Soete ons, die samen met Jonas Steyaert achter de start-up eSupplier zit. “Elektrische voertuigen zijn een groeimarkt, zowel voor de privémarkt, de industrie of voor leverdiensten. Maar het is ook gewoon veel beter dan met een grote truck in een stadscentrum te moeten leveren.”

Pilotcar

eSupplier is de exclusieve invoerder en verdeler van het merk Pilotcar, dat compacte voertuigen maakt vergelijkbaar met die van Addax (verdeeld door Hilaire Van Der Haeghe) of Tropos (Green Mobility Group). “Het is een Turks merk, dat vooral bekend is in zijn thuisland en in Portugal en Spanje. Ze zijn al langer bekend voor hun golfkarretjes, maar ze zijn enkele jaren geleden ook begonnen met elektrische bedrijfsvoertuigen. De voertuigen hebben een laadvermogen tot 1.000 kilo en een rijbereik van 200 km met de grootste batterij. Met een topsnelheid van 55 km/u zijn ze echt wel bedoeld voor de stad.”

eCargobike

Naast de kleine bestelwagentjes heeft eSupplier ook een eCargobike in het gamma, met een rijbereik van 80 km en een laadvermogen van 250 kilo, met plek voor een Europallet. “In stadscentra zoals die van Gent, Antwerpen of Brussel kunnen bestelwagens niet meer overal rijden. Dan is zo’n cargobike een goede oplossing”, aldus Tibo De Soete.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo