Gebrüder Weiss breidt waterstofvloot uit

Het Oostenrijkse bedrijf Gebrüder Weiss was een van de eersten die een Hyundai Xcient brandstofceltruck in gebruik nam. Na één jaar en 70.000 afgelegde kilometers worden de resultaten positief bevonden. Gebrüder Weiss kondigt nu aan dat zij hun waterstofvloot in Oostenrijk en Duitsland willen uitbreiden.

De Hyundai Xcient Fuel Cell is een 36-tons tweeassige bakwagen en wordt vanaf Altenrhein in Zwitserland ingezet. Hij wordt gebruikt voor algemeen vrachtvervoer over korte afstand en lijkt zowel de chauffeurs als het bedrijf en zijn klanten tevreden te hebben gesteld. Na ongeveer 70.000 kilometer lag het brandstofverbruik onder de door de fabrikant voorgeschreven waarden en hoefde de truck slechts één keer naar de werkplaats voor de technische keuring, zoals Peter Waldenberger, QHSE Manager bij Gebrüder Weiss, bevestigt. In één jaar tijd heeft de Xcient Fuel Cell ongeveer 80 ton CO2-uitstoot bespaard.
“Het is een waardevolle investering in een milieuvriendelijk wegvervoer. We zijn nu van plan waterstoftrucks te introduceren in Oostenrijk en Zuid-Duitsland, omdat de subsidieprogramma’s die in Duitsland bestaan het gebruik ervan ten noorden van de Alpen aantrekkelijk maken,” legt Waldenberger uit. De enige factor die het gebruik van deze waterstoftrucks beperkt, is het aantal beschikbare stations. In Zwitserland heeft de kaderovereenkomst tussen Hyundai, vervoerders, verladers en het waterstofconsortium geleid tot de installatie van negen van dergelijke stations op belangrijke locaties, maar een dergelijke gecombineerde inzet van voertuigen en oplaadinfrastructuur bestaat niet in andere landen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo