Groupe Berto neemt Vincent Logistics over

Het Luikse Vincent Logistics werd op 10 maart overgenomen door de Franse groep Berto. De familie Vincent, de historische aandeelhouder, zal actief blijven in de onderneming aangezien de twee zonen van Jean Vincent, Julian en Maxim, de operationele leiding van Vincent Logistics zullen overnemen.

Deze overname stelt de familiale aandeelhouders in staat de continuïteit van de onderneming op lange termijn te verzekeren. “De twee bedrijven delen dezelfde waarden, geërfd van hun familiegeschiedenis, gericht op menselijke vaardigheden, klanttevredenheid, respect en striktheid. De Berto Group en Vincent Logistics delen ook hun engagement voor de energietransitie”, verklaart Norbert Zoppi, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Berto Group. De twee bedrijven delen dezelfde visie op de energietransitie, aangezien zij beide hebben geïnvesteerd in LNG-technologie (Vincent Logistics heeft zelfs een eigen station geïnstalleerd in Herstal).

Berto heeft derhalve 100% van de aandelen van Vincent Logistics overgenomen. Het is de eerste keer dat de Franse groep, waarvan het hoofdkantoor in Avignon is gevestigd, rechtstreeks aanwezig is in België, maar Berto is niettemin een Europese groep met activiteiten in Duitsland, Polen, Spanje, Italië en Marokko. Door de overname van Vincent Logistics zal het zich naast België ook in Luxemburg, Nederland en Slowakije kunnen vestigen. De 275 werknemers en 320 voertuigen van Vincent Logistics brengen zijn omvang op 4000 werknemers en 5000 voertuigen. Deze cijfers zijn met name te verklaren door het feit dat Berto voertuigen met of zonder chauffeur verhuurt, naast vervoer, bevrachting en logistieke activiteiten.

Deze overname komt er nadat Jean Vincent, de oprichter van het bedrijf, en zijn vrouw Caroline hun tweelingzonen Maxim en Julian in het bedrijf hadden ingebracht. De 22-jarigen zijn onder meer verantwoordelijk voor logistieke operaties en aanwerving. “In eerste instantie zullen Jean en Caroline Vincent hun twee zonen begeleiden, maar het plan is om Maxim en Julian de operationele leiding van Vincent Logistics te laten overnemen met de strategische steun van de groep,” legt Pauline Rosenstein, hoofd communicatie bij Berto, uit. “Voor de rest verandert er niets en behouden wij het merk Vincent Logistics, dat een uitstekende reputatie geniet. We zullen gewoon de woorden “lid van de Berto Groep” toevoegen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo