Iveco komt dichter bij Hyundai

Na de bevestiging van de onafhankelijkheid van CNH Industrial komt Iveco Group dichter in de buurt van een andere grote industriële speler door de ondertekening van een MoU (Memorandum of Understanding) met Hyundai Motor Company. De geplande samenwerking betreft met name alternatieve aandrijvingen.

Ter herinnering: Iveco Group maakt sinds 1 januari niet langer deel uit van CNH Industrial en is genoteerd aan de beurs van Milaan. Haar activiteiten omvatten de productie van wegvoertuigen (Iveco vrachtwagens en -bussen, Magirus brandweerwagens, Astra speciale voertuigen, Iveco- en Heuliez-bussen, Iveco militaire voertuigen), alsmede de productie van motoren onder de merknaam FPT Industrial. Het op 4 maart ondertekende MoU met Hyundai is gebaseerd op drie pijlers: een wederzijdse aankoop van bepaalde producten, onderlinge leveringen en de gezamenlijke ontwikkeling van bepaalde technologieën.

Zoals de twee partijen verklaren, is het MoU “een eerste stap in de beoordeling van het samenwerkingspotentieel tussen de twee groepen op het gebied van technologie en platforms, die componenten en systemen omvatten. Mogelijke gebieden van wederzijds belang zijn onder meer aandrijflijnen en elektrische platforms, met inbegrip van brandstofcelsystemen, voertuigautomatisering en connectiviteit voor bedrijfsvoertuigen.” Van de twee groepen is met name bekend dat zij een strategie hebben uitgestippeld die het gebruik van waterstof als alternatieve brandstof omvat, waarbij Hyundai reeds zijn Xcient Fuel cell trucks produceert en Iveco voorbereidingen treft voor de productie van de batterij- en brandstofcel NIkola Tre in Ulm, Duitsland.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo