John Cockerill opent zijn 350 kW supercharger in Seraing

Het Luikse bedrijf John Cockerill, dat onder meer oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen en elektrolysers voor de productie van waterstof ontwikkelt, heeft zijn eerste supercharger van 350 kW geïnstalleerd in de buurt van zijn hoofdkantoor in Seraing. Renewi, die momenteel een DAF CF Electric test, was de eerste klant van deze nieuwe infrastructuur.

Een week voor zijn definitieve ingebruikneming in Nederland zal de DAF CF Electric van Renewi een week lang intensieve tests ondergaan in de Luikse regio, om zijn prestaties en autonomie te valideren op een ruwer terrein dan in Rotterdam of Amsterdam. Volgens Christophe Dufrasne, de projectleider, waren de eerste twee dagen meer dan bevredigend, zelfs met het gebruik van de afvalpers. Een van de redenen waarom Renewi besloot deze test in de regio Luik uit te voeren, was het partnerschap met John Cockerill, en meer bepaald met de IRS-afdeling van de Waalse industriële groep.

IRS biedt bedrijven complete oplossingen voor de levering van elektriciteit aan hun elektrische wagenpark. Deze totaaloplossingen omvatten de opwekking van elektriciteit door zonnepanelen, de tijdelijke opslag van energie in batterijen en het opladen van voertuigbatterijen via superchargers. Een van de onzichtbare pijlers van deze oplossing is een door John Cockerill ontwikkeld energiebeheersysteem dat de intensiteit van het opladen moduleert naar gelang van de behoeften van de voertuigen, de voor het opladen beschikbare tijd, de hoeveelheid opgewekte elektriciteit en de hoeveelheid in de batterijen opgeslagen energie.

Een eenheid van dit type is reeds operationeel in Seraing, en drijft sinds enkele dagen een 350 kW supercharger aan die door Renewi’s DAF CF Electric wordt gebruikt. Een andere lader van dit type is gepland voor de komende weken, evenals twee laders van 75 kW. “Onze ambitie is om gelijkwaardige stations te installeren waar dat nodig is en zo groene laadcentra op te zetten voor 100% elektrische vrachtwagens en bussen”, legt Dieter Haesevoets, directeur van het IRS-team, uit. Renewi en John Cockerill overwegen ook hun samenwerking uit te breiden tot mobiliteit op basis van waterstof.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

De Nieuwe Generatie DAF Trucks – Transport & VAN.TV 52

Net voor de zomer zette DAF de nieuwe standaard met een volledig nieuwe serie trucks. De nieuwe XF, XG en XG+ bieden de hoogste kwaliteit, een 10% lager brandstofverbruik, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en de overtreffende trap in luxe. Ze vormen de nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort. […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo