Katoen Natie neemt participatie in dataspecialist Twintag

Katoen Natie sluit een wereldwijde exclusieve overeenkomst met dataspecialist Twintag en stapt in het kapitaal van het bedrijf. Katoen Natie zal de Twintag-technologie inzetten bij klanten wereldwijd, en krijgt exclusiviteit voor logistieke toepassingen in de chemische en petrochemische industrie. Katoen Natie verwerft zo een aanzienlijk minderheidsbelang in het bedrijf. 

Katoen Natie maakte medio vorig al gebruik van Twintags product-tracingsoftware tijdens een proefproject in Houston (VS).  In tegenstelling tot de grote projecten en zware migraties bij traditionele logistieke software-implementaties, laat Twintag zich implementeren zonder bestaande projecten te verstoren. “Tijdens de COVID19-crisis hebben we een strategische denkoefening gedaan rond het uitgebreide gebruik van productgerelateerde data in onze waardeketens,” zegt Raf Cornelissen, Lead Customer Experience en Digital Enablement bij ExxonMobil Chemical. “Toen we begin 2021 de markt opgingen op zoek gingen naar oplossingen, stuitten we op Twintag, dat Unique Identifiers als kern heeft. Ons proefproject in Houston bevestigde dat het platform van Twintag een solide basis vormt voor onze digitale ambities. Het nieuwe strategische partnerschap met Katoen Natie kan nu ook de schaalgrootte creëren om wereldwijd met ons samen te werken.”

Twintag werd in 2017 opgericht als Esoptra NV door technologieondernemers Jan Van Riel en Paul Carpentier. Een Twintag – vaak een QR-code – koppelt een “digitale ziel” aan een fysiek product. Op deze manier dicht Twintag’s productgeleide communicatieplatform de kloof tussen fysiek en digitaal.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo