Meer dan helft werkgevers logistiek plant aanwervingen in eerste helft 2022

55 procent van de bevraagde werkgevers in de sector Supply Chain & Logistics heeft plannen om nog voor het einde van juni 2022 extra mensen aan te nemen. Dat blijkt uit de recentste ManpowerGroup Barometer. Slechts 16% is van plan mensen te laten gaan, 29% van de bevraagde werkgevers verwacht geen verandering.

Ondanks de instabiliteit van de internationale politieke en economische situatie, heeft de sector voor het merendeel optimistische vooruitzichten qua tewerkstelling. De grootste uitdagingen blijven volgens ManpowerGroup de mismatch tussen de gevraagde en beschikbare vaardigheden, en het gebrekkige (re)activeringsbeleid van de overheden. “De nadruk moet komen te liggen op de ontwikkeling van overdraagbare vaardigheden (soft skills) in een veranderende omgeving en door te anticiperen op de transities, met name naar de knelpuntberoepen, de digitale functies of de duurzame economie”, zegt Sébastien Delfosse, managing director van ManpowerGroup BeLux.

Na correctie voor seizoensvariaties, bereikt de Nettotewerkstellingsprognose – het verschil tussen het percentage werkgevers die van plan zijn werknemers in dienst te nemen en het percentage van werkgevers die werknemers willen ontslaan – een optimistische waarde van +39%. Dit is een sterke daling van 21 punten in vergelijking met het vorige kwartaal maar een sterke stijging van 36 punten in vergelijking met het tweede kwartaal van 2021. In de tien bevraagde sectoren (waaronder bouw, groot-en kleinhandel, IT) zijn de tewerkstellingsprognoses nu positief, en dat geldt voor de drie Belgische gewesten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo