Scania levert 100 elektrische trucks in Kopenhagen

Amager ResourceCenter (ARC), het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de afvalinzameling in Kopenhagen, heeft 78 elektrische Scania L-trucks gekocht. De eerste twee vrachtwagens werden in december 2021 geleverd.

De bestelling omvat 72 vuilniswagens en zes bakwagens. ARC heeft ook nog eens 19 vuilniswagens en vier bakwagens optioneel besteld. Naast de elektrische aandrijving heeft ARC gekozen voor L-cabines met lage instap en, voor de meeste voertuigen, Scania City Door-deuren die aan de passagierszijde opengaan als een busdeur. Dit alles komt de arbeidsomstandigheden van de bemanningen ten goede. De bestelling helpt ARC bij te dragen tot de ambitieuze klimaatdoelstellingen van de Deense hoofdstad, aangezien Kopenhagen ernaar streeft om tegen 2025 de eerste koolstofneutrale hoofdstad ter wereld te worden.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo