Sensolus stelt nieuwste IoT-tracker voor

Sensolus lanceert zijn nieuwste tracker: de TRACK 1100. De tracker voor non-powered assets stoelt op de energiezuinige NB-IoT-technologie (Narrowband Internet of Things), wat de low-power variant is van het gsm-netwerk.

De TRACK 1100 fungeert op een low-power oplossing gestoeld op het gsm-netwerk. Dit communicatieprotocol Narrowband IoT (NB-IoT) is aangepast voor industriële IoT-toepassingen. “Klassieke telecomspelers zien meer en meer de commerciële waarde van IoT in”, vertelt Kristoff Van Rattinghe, CEO van Sensolus. “Daarom zetten ze hun schouders onder de groei van dit NB-IoT-netwerk.”

De eindklant profiteert van die gigantische versnelling in de uitrol van het NB-IoT-netwerk dat stabieler is en een breder bereik kent in verschillende landen. Van Rattinghe: “Dat is ook nodig, want de assets van onze klanten gaan vaak over landsgrenzen heen en moeten dus steeds goed in kaart worden gebracht. Bovendien zorgt het licentiemodel van NB-IoT ervoor dat het protocol wereldwijd kan worden uitgerold aan competitieve prijzen.”

Sensolus maakte bij de TRACK 1100 ook firmware-updates op afstand en live gegevensoverdracht mogelijk. Klanten hoeven dus niet langer alle assets fysiek op één plaats te verzamelen. Daarnaast zorgt de live gegevensoverdracht voor onmiddellijke zichtbaarheid van de locatie van de assets. Op die manier worden verschillende use-cases zoals het inschatten van tijd van aankomst beter ondersteund, aldus Kristoff Van Rattinghe.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo