Swissport neemt Luikse activiteiten Belgium Airport Services over

De Zwitserse specialist in grondafhandeling Swissport neemt de Belgische goederenbehandelaar Belgium Airport Services (BAS) over. Op die manier vergroot Swissport zijn opslag- en handlingcapaciteit in België met 40 procent. BAS is vooral actief op de luchthaven van Luik. 

Samen exploiteren de twee bedrijven vrachtcentra met een gecombineerde capaciteit van 76.000 m² in België, waarvan ongeveer de helft op de luchthaven van Luik. Swissport exploiteert ook een moderne luchtvrachtfaciliteit van 38.000 m² op Brussels Airport, waaronder een gespecialiseerd Pharma Center.

Via BAS krijgt Swissport toegang tot luchtvaartmaatschappijen en logistieke dienstverleners zoals El Al, Turkish Airlines, Hongyuan Group en vele anderen. BAS zal aanvankelijk als een zelfstandig bedrijf worden gerund om de consistentie van de dienstverlening aan zijn klanten te waarborgen. Het operationele leidinggevende team van BAS zal verantwoordelijk blijven voor het runnen van de BAS-activiteiten, en de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden zullen eveneens worden gehandhaafd. Pas in een later stadium zullen de diensten worden geïntegreerd en geconsolideerd onder de merknaam Swissport. Met stijgende vrachtvolumes stijgt de vraag naar opslagruimte, wat van BAS met zijn omvangrijke airside-faciliteiten en twee bijkomende tweedelijnsmagazijnen een aantrekkelijke acquisitie maakt.

Swissport tekende in het afgelopen jaar recordvolumes op: 5,1 miljoen ton goederen, verdeeld over 100 luchtvrachtcentra, oftewel een stijging van de volumes met 10 procent ten opzichte van de pre-covid-cijfers van 2019.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo