Van Mossel neemt Groep Vereenooghe (Mercedes) over

De van origine Nederlandse dealergroep Van Mossel doet opnieuw een (grote) overname om zijn positie in Vlaanderen te versterken. Deze keer is het de West-Vlaamse Groep Vereenooghe die aan de portefeuille van Van Mossel wordt toegevoegd. Daarmee krijgt Van Mossel een volledige dekking in West-Vlaanderen en vindt de familie Vereenooghe een overnemer voor de zaak.

Na 92 jaar als familiebedrijf, en 53 jaar als Mercedes-Benz-concessiehouder, gaat Groep Vereenooghe binnenkort uit de handen van de familie. De bekende naam in West-Vlaanderen is een van de grootste Mercedes-verdelers van ons land, met 9 concessies, waarvan 5 ook instaan voor Daimler Truck (het vroegere Mercedes-Benz Trucks). “Aangezien directe opvolging niet verzekerd is en we de toekomst van ons succesvol bedrijf, maar ook die van onze medewerkers willen garanderen, hebben we beslist op Groep Vereenooghe over te laten aan Van Mossel Automotive Groep”, klinkt het bij Michel Vereenooghe, die samen met neef Alain aan het roer stond van de groep.

Koen Claesen, CEO van Van Mossel Belux, belooft alvast dat er niet veel zal veranderen aan de werking van Groep Vereenooghe: “Wij zijn uiteraard zeer blij met de beslissing van Alain en Michel en garanderen ook dat de klanten nog steeds terecht kunnen bij dezelfde vertrouwde gezichten. Buiten de naam verandert er immers niets. Klanten zullen dus nog steeds de persoonlijke aandacht en service krijgen zoals ze het gewend waren”. De overname moet wel nog goedgekeurd worden door de Belgische Mededingingsautoriteit.

Expansiestrategie

Met deze overname zet Van Mossel opnieuw een stap in zijn expansiestrategie in ons land, die in 2019 van start ging, en is het meteen ook de grootste verdeler van Daimler Truck in België. Vorig jaar voegde het bedrijf nog Renault-Dacia Devos-Capoen toe aan zijn portefeuille (in de vorm van een joint-venture), net als Citroën Van Thielen en Ford Deprince.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo