VGP doet belang logistiek vastgoed in Bel20 nog toenemen

Logistiek vastgoedspecialist VGP treedt toe tot de beursindex Bel20. De beloning voor een sterk beursjaar, waarin het bedrijf de vruchten plukte van de boomende e-commerce. Het belang van (logistieke) vastgoedaandelen in de Belgische sterindex wordt dus nog groter. 

VGP heeft even moeten wachten op zijn plaatsje bij de meest prominente Belgische aandelen op de Brusselse beurs. Het bedrijf is er immers sinds 2007 genoteerd. De sterke resultaten van het afgelopen jaar, recent aangevuurd door een boomende e-commerce en sinds enkele jaren structureel ondersteund door joint-ventures met onder andere het Duitse Allianz Real Estate, maken dat VGP nu toetreedt tot het selecte Brusselse clubje. De concullega’s van WDP deden het hen voor in 2019.

“Voor VGP is de opname in de BEL20 Index een nieuwe mijlpaal in ons 24-jarig bestaan en zal onze zichtbaarheid in de markt vergroten. In de toekomst zullen we ons blijven richten op de uitvoering van onze strategie om onze doelstellingen te bereiken, namelijk waarde creëren voor onze klanten, partners, aandeelhouders en voor de gemeenschappen waarin we actief zijn”, zegt Jan Van Geet, CEO en oprichter van VGP.

VGP telt vandaag  ongeveer 350 medewerkers en bezit en exploiteert activa in 14 Europese landen, zowel rechtstreeks als via verschillende 50:50 joint ventures. Zo bouwde het bedrijf onder andere een groot verdeelcentrum van Amazon uit in het Duitse Frankenthal. De toelating tot de Bel20 is gebaseerd op de notering van de onderneming op Euronext Brussels, haar marktkapitalisatie, de free float (aantal verhandelbare aandelen) en de liquiditeit van de aandelen. De lijst van 20 ondernemingen wordt op kwartaalbasis herzien met een jaarlijkse review in maart.

De toetreding van VGP tot de Bel20 doet het belang van vastgoedaandelen in de index nog toenemen ten nadele van de Belgische technologiesector. Naast de logistiekspelers VGP en WDP zijn ook vastgoedgroepen Aedifica en Cofinimmo vertegenwoordigd. Techspelers Melexis en Telenet moeten hun plaats afstaan.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo