Featured Video Play Icon

[VIDEO] Handico Trucking gaat eind 2022 volledig paperless ijsjes (en meer) vervoeren

Handico Trucking uit Lanaken vervoert elke week 20 reefercontainers aan Häagen-Dazs-ijs, samen met nog heel wat andere soorten transport. Om die administratie te vereenvoudigen, gaat het Limburgse transportbedrijf inzetten op digitalisatie en AI om zijn klanten sneller en efficiënter te kunnen bedienen. En dat gaat samen met de bouw van een nieuw kantoor.

Handico is een joint-venture tussen Withofs Transport en Herfurth Group uit Antwerpen, en wordt ook geleid door Gino Withofs en zijn vrouw Edith Jans. Handico telt zo’n 100 voertuigen in het wagenpark en transporteert heel diverse goederen vanaf de havens van Antwerpen en Rotterdam, vaak richting het Ruhrgebied in Duitsland.

Häagen-Dasz

Een van de specialisaties van Handico Trucking is het reefertransport, waarbij het zowel farmaceutica als verse voeding vervoert, maar ook gevaarlijke stoffen en… ijsjes. Een van de grootste klanten van Handico is namelijk Häagen-Dazs, dat wekelijks zo’n 20 reefercontainers vult voor Handico. Het bedrijf koos om zich in te zetten op het gekoeld transport omdat er maar weinig andere transporteurs die investering hadden gemaakt.

Digitalisatie

Een groot struikelblok voor Handico Trucking is de steeds groter wordende administratieve rompslomp, die ver verwijderd is van de begindagen, waarin de planning van een wegtransport simpelweg bestond uit het uitstippelen van een route en een tijdstip. Om dat probleem te tackelen, zet Handico extra in op digitalisatie en zelfs op artificiële intelligentie (AI) om zijn administratie te vereenvoudigen. De chauffeurs werken sinds kort ook met een app voor hun rittenplanning, en zodra Handico van start gaan met het gebruik van zijn e-CMR, is de stap gezet richting een paperless werking.

Die transitie zou samen moeten gaan met de verhuis naar een nieuw kantoorgebouw op dezelfde locatie, dat gedeeld zal worden tussen Withofs Transport en Handico Trucking. Het nieuwe gebouw zou nog in de zomer afgewerkt moeten worden en meer plaats moeten bieden voor het nog steeds groeiende transportbedrijf.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo