Volgende generatie Ford Transit Custom en Transit Courier worden elektrisch

Ford versnelt zijn elektrificatieplannen in Europa en zal tegen 2024 vier nieuwe elektrische bedrijfsvoertuigen lanceren. Het gaat om de volgende generatie van de Transit en Tourneo Custom, en de Transit/Tourneo Courier, die respectievelijk in 2023 en 2024 op de markt zullen komen.

Ford heeft recent aangekondigd dat het de ontwikkeling en productie van zijn elektrische voertuigen afsplitst in een eigen business unit. Vandaag komt het nieuws dat hiermee ook de elektrificatieplannen van het merk in een stroomversnelling geraken. Tegen 2026 wil het meer dan 600.000 elektrische voertuigen per jaar verkopen in Europa. Om dat doel te bereiken, lanceert Ford 7 nieuwe elektrische modellen tegen 2024.

4 nieuwe elektrische LCV’s

4 van deze 7 nieuwe modellen worden bedrijfsvoertuigen, en Ford laat al weten over welke modellen het gaat. De opvolgers van de Transit/Tourneo Custom en de Transit/Tourneo Courier krijgen allemaal een elektrische versie, die vermoedelijk naast een versie met verbrandingsmotor (al dan niet hybride) verkocht zal worden.

Batterijfabriek in Turkije

Daarnaast heeft Ford een niet-bindend akkoord gesloten met SK On Co. en Koç Holding om “een van de grootste EV-batterijfabrieken van Europa” te bouwen. De site zou vlakbij Ankara moeten komen en een capaciteit hebben van 30 tot 45 GWh/jaar.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo