Volkswagen Commercial Vehicles maakt weer winst in 2021

Ondanks de impact van de problemen met de supply chain heeft VWCV zijn verlies van 2020 weer kunnen omzetten in zwarte cijfers voor 2021. Toch blijft er een groot verschil tussen de geplaatste bestellingen en de geleverde voertuigen.

Afgelopen jaar heeft Volkswagen Commercial Vehicles, de bedrijfsvoertuigentak van het VW-merk, 359.500 voertuigen afgeleverd. Een daling van 11.500 stuks vergeleken met 2020, maar toch genoeg om 73 miljoen euro winst te maken. Een positief resultaat na het verlies van 454 miljoen euro in 2020, en vroeger dan verwacht volgens financieel kaderlid Michael Obrowski: “Er waren verschillende factoren die meespeelden, waaronder een kleiner aandeel verkoopondersteuning en een sterke tweedehandsmarkt. Maar ook onze strikte uitgavepolitiek en kostenoptimalisatie hebben ervoor gezorgd dat we de cijfers sneller dan verwacht konden omkeren.”

Groot verschil tussen bestellingen en leveringen

Toch blijven de supplychainmoeilijkheden het bedrijf parten spelen: in 2021 zijn er zo’n 100.000 voertuigen meer besteld dan er geleverd konden worden. En ook de oorlog in Oekraïne zal voor extra downtime zorgen in de fabrieken, door het uitvallen van enkele belangrijke leveranciers. VWCV kijkt echter hoopvol naar de toekomst met de lancering van de nieuwe Volkswagen ID.Buzz en de presentatie van de nieuwe VW Amarok later dit jaar.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo