Volkswagen Multivan krijgt eindelijk een dieselmotor

Na de twee benzinemotoren en de plug-in hybride, kan je de Volkswagen Multivan nu ook bestellen met een dieselmotor. Een krachtbron die nog altijd het beste past bij een busje van zijn formaat, ondanks het slechte imago van de zelfontbrander.

De dieselmotor die zijn weg heeft gevonden tot onder de motorkap van de nieuwe Multivan T7, die voor het eerst op een ander platform dan de Transporter is gebouwd, is een 2.0 TDI SCR van de EA288evo-generatie, met een piekvermogen van 150 pk en 360 Nm koppel. Hij wordt steeds geleverd met een 7-traps DSG-robotbak en haalt volgens de fabriekscijfers een verbruik van 6,36 l/100 km met een CO2-uitstoot van 167 g/km.

Deze moderne dieselmotor krijgt het nieuwste arsenaal van emissiereductiemiddelen, waaronder twee SCR-partikelfilters en een dubbele AdBlue-injectie. De VW Multivan TDI krijgt een sleepvermogen van 2.000 kilo en een laadvermogen van 807 kilo, goed voor een totaal treingewicht van 4.850 kilo. De vanafprijs bedraagt 38.925 euro, exclusief btw.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo