Altrea Logistics bestelt 86 XG en XF-trekkers bij DAF

Altrea Logistics uit Pelt breidt zijn eigen vloot nog uit en heeft maar liefst 86 trucks besteld bij DAF Trucks: 72 trekkers van het type XG en 14 trekkers van het type XF. De eerste 20 exemplaren worden eind dit jaar geleverd en de rest begin 2023.

Altrea Logistics mocht vorig jaar vijf ‘early evaluation’ trekkers van de nieuwe reeks in gebruik nemen en werd overtuigd door deze nieuwe generatie. Maar in plaats van de gebruikelijke 40 à 50 trucks per jaar bestelde het bedrijf uit Pelt maar liefst 86 trekkers. Omdat de bestelling ook een vlootuitbreiding beoogt, zal Altrea Logistics ruim 40 nieuwe chauffeurs aanwerven voor de verschillende dochterbedrijven. “Het is vandaag de dag zeer moeilijk om chauffeurs te vinden om onze groei te bestendigen. Daarom kozen wij voor het neusje van de zalm. De nieuwe DAF’s bieden een ongeëvenaard werkcomfort, waardoor we niet alleen onze eigen chauffeurs kunnen motiveren maar ook de juiste nieuwe kandidaten kunnen aantrekken”, zegt CEO Roel Smets. 

“Voordien koos Altrea Logistics voor de XF voor het langeafstandsvervoer en voor de CF voor de regionale ritten. Nu gaat het bedrijf voor resp. de XG en de XF. Ook kiest het voor de Paccar MX13-motor van 480 pk in plaats van de MX11-motor van 450 pk”, voegt Bert Lantmeeters, accountmanager bij DAF-dealer Truck Trading Limburg, eraan toe.

 

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

De Nieuwe Generatie DAF Trucks – Transport & VAN.TV 52

Net voor de zomer zette DAF de nieuwe standaard met een volledig nieuwe serie trucks. De nieuwe XF, XG en XG+ bieden de hoogste kwaliteit, een 10% lager brandstofverbruik, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en de overtreffende trap in luxe. Ze vormen de nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort. […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo