Amacro neemt Transport Itterbeek over [Advertorial]

Duurzaam en standvastig groeien doe je door elkaar sterker te maken. Dat is exact waar de nieuwe groep rond Amacro, Itterbeek, J.F.Trans & Lommat voor staat. De synergie van de gezamenlijke activiteiten in transport, bouwmaterialen, overslag en bouwafval-recyclage creëert een stevig fundament voor de toekomst. Of anders gezegd, het geheel is altijd meer dan de som der delen.

De zaakvoerders van beide familiebedrijven kennen elkaar al jaren. “De vader van Johan Cromphout (CEO Amacro) was mijn beste kameraad”, zegt Freddy Itterbeek. “Helaas is Michel acht jaar geleden overleden. Johan was toen amper 26, maar hij had toen al een brandende ambitie …” “Mijn vader Michel en Freddy waren twee handen op één buik”, zegt Johan. “Ik herinner mij de geanimeerde, sappige gesprekken in ’t kelderke van ’t Gravenhof. Ze waren naast vrienden ook ondernemers die samenwerkten. Toen mijn pa is overleden, heeft Freddy mij heel goed ondersteund. Wij spraken elke vrijdagavond af om samen iets te gaan eten en een stapje in de wereld te zetten. Meetings noemden we dat.”

Betrouwbaar

Jos, zijn vrouw Mimi en Freddy staan volledig achter de overname door Amacro. “We zouden ons bedrijf aan gelijk wie kunnen verkopen”, zegt Jos. “Maar wat gebeurt er dan? Met Johan aan het roer weten we dat het bedrijf in goede betrouwbare handen is en dat de continuïteit verzekerd is met respect voor onze mensen en voor onze klanten. We blijven ook aan boord en gaan Johan helpen waar we kunnen.”

Voor de werknemers en de klanten gaat er trouwens niet zo heel veel veranderen. “We willen het bedrijf in de eerste plaats moderniseren”, zegt Johan. “De integratie van een informaticapakket, de processen optimaliseren en ook meer naar buiten komen met Transport Itterbeek.
We verduurzamen onze processen ook constant. We willen daarin het voortouw nemen in onze sector, onze rol spelen in de circulaire economie en het wagenpark verder vergroenen.”

“Daar zijn we al heel sterk mee bezig”, vult Jos aan. “Want onze oudste vrachtwagen is 5 jaar.”

Transport Itterbeek heeft samen met de zusterbedrijven JF Trans en Lommat meer dan 100 werknemers en een wagenpark van 120 voertuigen. “Ze zitten tot in de kleinste groeve, van de Ardennen tot de kust. Het is een uitgelezen kans om onze groeiambities waar te maken”, sluit Johan af.

 

 

“Twee familiebedrijven met een grote historiek”

 

 

 

 

 

 

 

www.amacro.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo