BMB en Oovelo leveren bouwmaterialen per fiets in Antwerpen

Bij het transport van bouwmaterialen denk je niet meteen aan de fietskoerier als aangewezen vervoersmodus. Toch is net dat wat BMB Bouwmaterialen gaat doen in Antwerpen: last-minute leveringen aan bouwplaatsen in Antwerpen afwerken per fiets. “Als het niet te veel weegt en in de bak past, lukt het perfect.”

BMB betrok recent een nieuwe vestiging aan de Scheldekade ten zuiden van het Antwerpse stadscentrum. De aanvoer van de bouwmaterialen naar die hub gebeurt al per binnenvaart, en nu pakt de bouwmaterialenverdeler ook de vergroening van de ‘last mile’ radicaal aan. BMB wil komaf maken met de dagelijkse stoet bestelwagens van aannemers die nog snel kleine hoeveelheden materiaal komen halen. Voortaan kan een aannemer die voor 11u45 bestelt, deze materialen de dag zelf met de fiets laten leveren op de werf. Het bedrijf maakt zich sterk dat een levering per fiets sneller op de werf raakt dan een bestelwagen die zich door de drukke binnenstad moet wurmen. En uiteraard brengt deze nieuwe transportmodus minder vervuiling en uitstoot met zich mee. Bedoeling is om de fietstransporten ook in overweging te nemen bij het uitbouwen van andere vestigingen van de groep.

De leveringen worden uitgevoerd door fietskoeriers van Oovelo, een koeriersbedrijf dat in 2015 werd opgericht en al expertise opbouwde in het transport van documenten, medische stalen en boodschappen. “Als het niet meer dan 100 kg weegt en in de bak past (110x60x70 cm), dan lukt dat perfect. We gaan met plezier langs bij de aannemers in Antwerpen. Ik denk dat ze ons ook graag zien komen. De fiets is sowieso een veel efficiënter vervoermiddel in de binnenstad dan een bestelwagen, dat weten wij als geen ander”, klinkt het bij Oovelo.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo