Colruyt opteert voor eerste Scania-batterijtrucks in België

Colruyt Group en Scania ondertekenen een overeenkomst voor de levering van elektrische trucks specifiek voor de foodserviceformule Solucious. Het gaat om de eerste levering van volledig batterij-elektrische Scania-trucks in België.

Colruyt Group wil tegen 2030 zijn relatieve CO2-uitstoot verminderen met 40% (in vergelijking met 2008) en zet daarbij ook volop in op de verduurzaming van het transport. De supermarktketen zet bijvoorbeeld al CNG-trucks van Scania in. Door nu ook elektrische vrachtwagens in te zetten, anticipeert Colruyt op de trend waarbij stedelijk transport steeds meer emissieloos zal gebeuren.

Colruyt Group heeft in samenwerking et Scania’s E-Mobility-platform gekozen voor de 25P BEV (Battery Electric Vehicle) met een totale actieradius tot 250 km. De elektromotor met een continu vermogen van 230 kW wordt gevoed door een batterijpakket met een totaal geïnstalleerde capaciteit van 300 kWh. Met 130 kW DC-lading kunnen de negen batterijen in minder dan 1,5 uur volledig worden opgeladen. De truck kan ook worden opgeladen door middel van uitrollen en regeneratief remmen, zoals een moderne Formule 1-wagen. De elektrische trucks zullen in het tweede kwartaal van 2022 worden afgeleverd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo