Daimler Truck kondigt nieuwe financieringsformules aan

Het feit dat Daimler Truck zich onafhankelijk heeft gemaakt van Mercedes-Benz Cars & Vans heeft ook gevolgen voor de financieringsformules die door de fabrikant worden aangeboden. Voor België is de kwestie nu opgelost, aangezien Daimler Truck Financial Services daar net met zijn activiteiten is begonnen.

Daimler Truck Financial Services werd eind 2021 gelanceerd in Australië, Brazilië, Japan, Canada, Mexico, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten, maar België behoort, samen met Italië en Nederland, tot de eerste Europese landen die worden gedekt. Duitsland en Frankrijk daarentegen zullen pas in 2023 worden bediend.

Het zal interessant zijn om te zien of DTFS, naast de traditionele financierings-, leasing- en verzekeringsproducten, in ons land de nieuwe innovatieve oplossingen zal lanceren die reeds in Japan en de Verenigde Staten bestaan. Deze oplossingen zijn van het “pay-as-you-drive”-type en de prijs ervan hangt dus af van het werkelijke gebruik van het voertuig. DTFS heeft het Dynamic Lease-product in Japan en de Verenigde Staten gelanceerd en zal het Dynamic Insurance-product dit jaar opnieuw in de Verenigde Staten lanceren. Deze nieuwe diensten houden uiteraard verband met de overgang naar elektrische mobiliteit en zouden kunnen worden uitgebreid tot opladen, elektrische infrastructuur of leasing van batterijen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo