De beste ‘aprilgrappen’ van 2022

De actualiteit is niet bepaald om te lachen, reden te meer om een beetje te glimlachen bij het lezen van een paar hoaxes bedacht door bedrijven die actief zijn in de transportsector…

DAF Trucks is een regelmatige deelnemer aan deze bijzondere exercitie. Vorig jaar presenteerde de Nederlandse fabrikant een cabrioletversie van zijn XF-trekker, maar dit jaar is het de XG die in de schijnwerpers staat met een nieuwe optie, DAF Safe Salute Messenger genaamd, waarmee chauffeurs berichten kunnen plaatsen op een verlichte krant die in het bovenste deel van hun voorruit is aangebracht.

empty urban road with city skyline on background,Beijing,China,Asia.

Scania Nederland breidt haar gamma uit met een ‘V8 Power’-scooter. Een eerste benadering van de “last mile” voor de Zweedse fabrikant?


De Nederlandse vervoerder Den Hartogh gaat in 2023 een containervervoerdienst per drone lanceren en testte het systeem vandaag in de haven van Rotterdam met lege containers.


Krone kondigt op de IAA een intrekbare kingpin aan om diefstal van opleggers te voorkomen. Deze aankondiging zou heel ernstig kunnen zijn als Krone er niet op zou wijzen dat de bestuurder het systeem kan ontgrendelen met een eenvoudige gesproken boodschap via zijn smartphone die is aangesloten op Krone Telematics en als de naam van het ‘ding’ niet RIAKSSCKP (Retractable Illuminated & Automated Krone Smart Security Comfort King Pin) was.

VIDEO

MAN dealer Truck & Trailer Dickens kondigt een speciale versie van de TGX aan met retro-reflecterende markeringen, fuchsia koplampen en een lichtgevende nummerplaat.


Met excuses voor alle April grappen die we gemist hebben!

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo