De trekkermarkt is aan het versnellen

In tegenstelling tot de aanhoudende traagheid van de markt voor rechte vrachtwagens, is het aantal registraties van trekkers in maart 2022 sterk gestegen. In het algemeen blijft de markt voor zware bedrijfsvoertuigen (van meer dan 3,5 ton) echter krimpen ten opzichte van 2021.

In maart 2022 nam de Belgische markt 534 wegtrekkers op, een sprong van 41,64% ten opzichte van maart 2021. Over het eerste kwartaal als geheel is dit marktsegment met 16,61% gestegen. De situatie voor vrachtwagens is minder rooskleurig, met een cumulatieve daling van 37,8 % voor voertuigen van minder dan 16 ton en van 11,7 % voor zware vrachtwagens. Hoewel rigids grotendeels in de minderheid zijn, daalt de totale markt nog steeds met 1,8% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021. Het valt nog te bezien in welke mate productiestops als gevolg van verdere verstoringen van de toeleveringsketen deze resultaten in de komende maanden zullen beïnvloeden.

Wat opleggers betreft, is maart een halt toegeroepen aan de vooruitgang die sinds het begin van het jaar werd vastgesteld: -17,18% over de maand, maar nog steeds +4,99% over de eerste drie maanden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo