Dit is het nieuwe busje voor de NASA-maanmissie

Ook NASA heeft LCV’s nodig om zijn missies te volbrengen. Voor de Artemis-maanmissie heeft het Amerikaanse ruimteagentschap gekozen voor de Canoo LV, een elektrisch busje dat een beetje lijkt op een ruimteschip. Het busje zal echter niet op de maan mogen rijden…

NASA heeft de Canoo LV gekozen voor het crewtransport voor de Artemis-maanmissie, waarbij voor het eerst in meer dan 50 jaar opnieuw een mens op de maan zal lopen. De Canoo LV staat dus in voor het vervoer van de astronauten naar de lanceersite. De busjes worden tegen juni 2023 geleverd, verwacht wordt dat de bemande ruimtevlucht naar de maan ten vroegste in 2025 zal plaatsvinden.

Minibus, bestelwagen of pick-up

De Canoo wordt een in de VS geproduceerde elektrische LCV op een modulaire basis, waarmee het model zowel als minibus (LV), bestelwagen (MPDV) en als pick-up gebouwd kan worden. Ook de batterij is modulair en heeft een formaat van 40, 60 of 80 kWh, waarmee het busje in het beste geval een geschatte WLTP-range van 480 km haalt, met een laadvolume van 6,5 tot 14,2 m³ en een laadvermogen van 600 tot 900 kilo.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo