DSV breidt activiteiten in North Sea Port stevig uit

DSV plant de bouw van nieuwe magazijnen in North Sea Port. DSV beschikt in het Vlaamse deel van North Sea Port al over een logistiek centrum voor de opslag en de distributie van goederen voor onder meer de gezondheidssector en de chemie. De Deense logistiekgroep en de Vlaams-Nederlandse fusiehaven breiden hun samenwerking nog uit. 

Op een terrein van 18 hectare zal er voor 100.000 m2 loodsen worden gebouwd voor de opslag en distributie van goederen voor diverse klanten. Deze nieuwe investering zal gerealiseerd worden aan het Kluizendok, op de linkeroever van het Vlaamse deel van North Sea Port. Van hieruit kunnen de goederen van en naar het Europese achterland worden vervoerd via wegtransport, met zeeschepen, binnenvaartschepen of per spoor.

Met het nieuwe gebouw wil DSV de mogelijkheden van haar Gentse gezondheidscluster verbeteren en uitbreiden, onder meer op het vlak van activiteiten met toegevoegde waarde (Value Added Logistics) en procesautomatisering. Het gebouw zal temperatuurgecontroleerde opslagruimtes bevatten in omgevingstemperatuur, 2-8°C, -20°C, -40°C en -80°C. DSV wil van zijn nieuwe vestiging de duurzaamste in de Benelux maken. De investering werd ondertekend tijdens een ontmoeting van North Sea Port en DSV in het Deense Hedehusene.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo