Eerste LEVC VN5’s van België zijn voor Hazgo

Hazgo, het transportbedrijf uit Machelen gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijke goederen, krijgt de eer om als eerste in België met de LEVC VN5 rond te rijden. De bestelwagen gebaseerd op de Londense taxi werd door LeasePlan aangekocht.

Hazgo uit Machelen heeft vier specialisaties in zijn transport- en logistieke activiteiten: ziektebestrijding, gevaarlijke goederen, R&D-stalen en IVF-stalen. Voor zijn activiteiten in België ging het op zoek naar een duurzamer alternatief voor zijn bestelwagens, “maar dat bleek minder evident dan verwacht”, aldus Tom Heymans, Managing Partner van Hazgo. De keuze viel uiteindelijk op de LEVC VN5, waarmee Hazgo dankzij LeasePlan meteen de eerste is in België die met het model rondrijdt.

Range Extender

De LEVC VN5 is de bedrijfsversie van de moderne Londense taxi. Het is een zogenaamde ‘REEV’, een ‘Range Extended Electric Vehicle’, wat wil zeggen dat de bestelwagen steeds elektrisch zijn wielen aandrijft, maar ook een benzinemotor heeft (een 1,5 liter-driecilinder van Volvo) om een groter rijbereik te garanderen als de batterij leeg is. Puur elektrisch haalt de VN5 zo’n 110 km rijbereik, met de benzinemotor meegerekend zou 480 km mogelijk moeten zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo