Featured Video Play Icon

[VIDEO] Haute Ecole Charlemagne wint TL HUB Business Game bij Distrilog

Vier teams van studenten logistiek management dongen mee naar de overwinning in de Business Game die TL Hub onlangs organiseerde in samenwerking met Distrilog. De deelnemende teams waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk komt het team van de Haute Ecole Charlemagne uit Luik als winnaar uit de bus. 

De finale van de TL Hub Business Game vindt plaats in het hoofdkwartier van Distrilog in Willebroek. Voorafgaand aan de finale bedachten liefst zestien opleidingen in transport en logistiek een oplossing voor het efficiëntievraagstuk dat Distrilog hen voorlegde. Vijf groepen haalden de finale: twee teams van HOWEST,  een delegatie van Haute Ecole de Louvain en Hainaut (HELHA) en de uiteindelijke winnaars van de Haute Ecole Charlemagne (HECH). De delegatie van de Thomas More-hogeschool moest helaas verstek laten gaan.

De jury is erg te spreken over de kwaliteit van de inzendingen, maar de aanpak van  het HECH-team maakte toch het verschil. “We hebben verschillende oplossingen voor het probleem aangereikt, gaan de van de inzet van bijrijders tot het inschakelen van autonome voertuigen. Verschillende oplossingen kunnen ook gecombineerd worden”, zegt studente Jihane Hidara. De winnaars nemen een trofee, een diploma en een fles bubbels mee naar huis. Alle deelnemers ontvangen een oorkonde.

Roel Vanmaele, ceo bij Distrilog, is enthousiast over de prestaties van de studenten. “De samenwerking met het hoger onderwijs is voor ons erg belangrijk. Niet alleen voor de instroom van nieuw talent, maar ook voor de uitwisseling van kennis. We zagen hier vandaag vier presentaties op hoog niveau, maar de grondigheid van de research bij het prijswinnende team heeft de doorslag gegeven. De oplossing die de studenten voorstellen, ligt bovendien in lijn met wat onze eigen consultants als oplossing hebben voorgesteld.”

Na de prijsuitreiking kregen de studenten een uitgebreide rondleiding in de kantoren en magazijnen van Distrilog, waarbij ze leerden werken met een elektrische transpallet en een rit maakten aan boord van een vrachtwagen. Een kennismaking met de dagelijkse praktijk van logistiek en transport die door de studenten zeer werd geapprecieerd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo