Heylen start laatste fase van bouw Logistic Campus in North Sea Port

In de haven van Gent  is Heylen Warehouses gestart met de bouw van de laatste fase van zijn Ghent Logistic Campus. De logistiek vastgoedontwikkelaar vierde die gebeurtenis met een dankmoment -voor alle betrokken partijen. Eind augustus moet het project, goed voor zo’n 150.000 m² aan distributie- en opslagmagazijnen, klaar zijn. 

Heylen Warehouses startte in mei 2020 met de bouw van de logistieke site op het bedrijventerrein Rieme-Noord op de linkeroever van het Kanaal Gent-Terneuzen. Het gaat om het grootste project van Heylen Warehouses in België, goed voor 500 bijkomende jobs in de havenregio. Het hele complex is modulair opgevat, met units van ongeveer 10.000 m² die flexibel combineerbaar zijn tot grotere of kleinere ensembles. Het complex voldoet aan de hoogstaande BREEAM-normen voor duurzaamheid en innovatie op zowat alle vlakken, tot een doorgedreven afvalbeheer, groene stroom, waterrecuperatie en welzijn van de werknemers toe. Het is bovendien ontworpen volgens het ‘second life-principe’, waarbij van meet af aan nagedacht is over mogelijke herbestemming voor andere klanten en logistieke processen.

Iedere logistieke unit wordt uitgerust met elektrische autolaadpalen. De groene brandstof voor de laadinfrastructuur wordt gegenereerd door de zonnepanelen die op het volledige dak van Ghent Logistic Campus worden voorzien. Het opgewekte vermogen van dit zonnedak representeert een equivalent van de jaarlijkse energiebehoefte van maar liefst 1.700 Vlaamse gezinnen.

Heylen vierde de afronding van de bouw van het Ghent Logistic Park met een dankmoment voor North Sea Port, aannemer Naessens, onderaannemers, werfarbeiders en projectleiders en alle partijen die een steentje bijdroegen tot dit succes.

Lees alles over

video

Logistics.TV 22: Nieuwe Broekman Logistics Venlo warehouse (by Heylen Warehouses)

Een parel is het, dit gloednieuwe warehouse van Broekman Logistics, gerealiseerd door Heylen Warehouses. Deze logistieke hub werd gebouwd op de voormalige productielocatie van DSM Pharma Chemicals in Venlo en geldt als één van meest spraakmakende projecten binnen zijn soort. Broekman Logistics focust zich voornamelijk op de warehousing van verpakte chemicaliën. De totale warehouse oppervlakte […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo