Intervest koopt activiteiten Lingang in Zeebrugge voor 78 miljoen

Intervest Offices & Warehouses verwerft 100% van de aandelen van Lingang Overseas Zeebrugge Modern Industrial Park Development Company nv en krijgt zo 15 hectare terrein in concessie in de Maritieme Logistieke Zone (MLZ) van Zeebrugge. Op dat terrein wordt een logistieke site van 73.000 vierkante meter ontwikkeld. met opslagruimte, een container yard, een centraal kantoorgebouw en een ruime parking voor trailers en personenwagens.

De aanschaffingsprijs van het vastgoed voor de berekening van de prijs van de aandelen bedraagt circa € 78 miljoen, deelt Intervest mee in een persbericht. De duurzame site van logistieke ruimtes en kantoren zal worden opgeleverd naar BREEAM ‘Excellent’- normen. Intervest neemt met zijn eigen team het verdere ontwikkelingstraject in handen. De oplevering van de volledige site is voorzien september 2022. Voor de commercialisering van de site is een verdere samenwerking met de verkopers voorzien. Lingang blijft dus wel actief in de zone. Drie van de tien units zijn reeds voorverhuurd en gesprekken met diverse andere geïnteresseerde partijen lopen voor de overige units, zegt Intervest.

“Dit project past in ons strategisch plan #connect2022 om klantgericht, duurzaam waarde te creëren met ons eigen team. Met onze ervaring in sites met een multimodale ontsluiting zoals in
Genk Green Logistics, zijn we een partij die met zekere kennis van zaken dergelijke projecten kan aanpakken”, zegt Gunther Gielen, ceo Intervest Offices & Warehouses nv.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo