Raad van State legt grondwerken Oosterweel opnieuw stil

Na een klacht van enkele milieuorganisaties schorst de Raad van State opnieuw de technische verslagen voor het grondverzet van de Oosterweelverbinding. Een lange periode van stilstand dreigt.

Nauwelijks een maand nadat de Oosterweelwerken opnieuw opstartten, laat de Raad van State de werken opnieuw stilleggen. Milieubewegingen Greenpeace, Grondrecht en Bond Beter Leefmilieu hadden de schorsing gevraagd van de technische verslagen waarop bouwheer Lantis zich baseert om de werken op de linkeroever van de Schelde uit te voeren. Eind vorig jaar werden de werken om dezelfde reden al eens stilgelegd, toen omdat de indeling van de terreinen niet zou kloppen. Volgens de milieubewegingen heeft de raad van State nu ook inhoudelijk bezwaren geformuleerd, zoals het ontbreken van een bodemsaneringsplan en het niet-vergunnen van de afvalberm bij 3M als afvalstort.

Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, heeft kennis genomen van het arrest van de Raad van State en betreurt dit ten zeerste. Hoe lang de grondwerken met gebiedseigen grond precies stil zullen leggen, is vandaag moeilijk te voorspellen. De juridische analyse van het arrest en de gevolgen daarvan zijn momenteel volop aan de gang. Volgens Lantis is het zo dat de activiteiten op de werven niet meteen zullen stoppen. “We hebben de voorbije weken uiteraard onze voorzorgen genomen. Als bouwheer van een dergelijk maatschappelijk belangrijk project draag je een verantwoordelijkheid, niet in het minst naar je omgeving toe. De komende weken zullen we dus aan de slag kunnen blijven, in afwachting van een oplossing voor deze situatie.” zegt Luc Hellemans, algemeen directeur bij Lantis.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo