Terminaluitbater DP World huldigt nieuw Antwerps hoofdkantoor in

Veel schoon volk op de inhuldiging van het nieuwe hoofdkantoor van DP World aan het Antwerpse Deurganckdok. Het gebouw is dan ook een ambitieurs geheel van faciliteiten voor havenarbeiders en bedienden in een duurzaam en ruimte-efficiënt kader. Ook de de zelf ontworpen, uiterst veilige straddle carrier-infrastructuur op de Antwerp Gateway-containerterminal gooit hoge ogen. 

Op de dag waarop de havenfusie tussen Antwerpen en Zeebrugge officieel bekrachtigd wordt, is het ook op de Antwerpse containerterminal van DP World feest, zij het dan om een andere reden. In het bijzijn van burgemeester van Antwerpen Bart De Wever, burgemeester van Beveren Marc Van de Vijver, havenschepen Annick De Ridder, CEO Port of Antwerp Jacques Vandermeiren, CFO & Head of BD DP World Europe & Russia John Woollacott en CEO van DP World Antwerp Dirk Van den Bosch werd vanochtend het hoofdkantoor van DP World in Antwerpen aan het Deurganckdok officieel ingehuldigd. Het gebouw werd in een recordtijd van 2 jaar opgetrokken op wat vroeger een dode hoek was op kaai 1700. De bouwwerken startten in 2019, en in juni 2021 werden de onderste twee verdiepingen in gebruik genomen door de havenarbeiders en de operationele diensten. In september volgden het administratief personeel en het management. De milieuvoetafdruk van het gebouw is minimaal door onder andere het gebruik van hoogrendementsglas, zonnepanelen, groendaken en geavanceerde warmtepompen.

IDe aanwezigen kregen vrijdag ook een demonstratie van de straddle carrier-infrastructuur die aan het gebouw verbonden is, een unieke, zelf ontworpen installatie .“We begonnen meer dan drie jaar geleden aan het ontwerp, na een ongeval waarbij een chauffeur bijna anderhalf jaar werkonbekwaam raakte”, vertelt HSSE Director Suzanne Kwanten. Tot dan stapten chauffeurs in via een ladder aan de machine zelf, waardoor je bij een misstap tot vijftien meter diep kon vallen.” Voortaan kunnen de chauffeurs een platform bereiken via een vaste trap, waarna ze moeiteloos en veilig hun cabine kunnen binnenstappen.” Er werd ook veilige pomp- en tankinstallatie ontwikkeld, met zes tankplaatsen waarvan er twee ook dienstdoen om de straddle carriers te poetsen en om de banden op te pompen. Ook hier was het devies een strikte scheiding tussen mens en machine en een doorgedreven beveiliging. Snelle brandstofpompen zorgen dat een straddle carrier voortaan op twee minuten volgetankt is, tegenover een kwartier met het oude systeem. Intussen zijn 43 van de 64 straddle carriers op Antwerp Gateway hybrides.

Dirk Van den Bosch, CEO DP World: “Met de realisatie van een nieuw hoofdkantoor op de Antwerp Gateway terminal bestendigen we ons geloof in de duurzame langetermijnverankering van DP World in de haven van Antwerpen. De voltooiing van het gebouw met moderne faciliteiten voor onze havenmedewerkers, inclusief state-of-the-art infrastructuur voor onze straddle carriers, was de eerste fase van ons investeringsplan van 200 miljoen euro. Door verder in te zetten op automatisering, creëren we de zo benodigde extra containercapaciteit op onze terminal en densifiëren we de beschikbare ruimte maximaal tegen 2026.”

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo