Alumac lanceert Mac-Roller 165Z voor de bosbouw

Opbouwspecialist Alumac Construct lanceert een oplossing op maat voor het transport van hout waarbij een HIAB Loglift 165 kraan op een rollende constructie wordt geplaatst. Doordat de kraan rollend kan gebruikt worden, kan ze verplaatst worden van achter naar voor op de opbouw en omgekeerd.

Voor het voor het transport van lang en kort hout is de Mac-Roller 165Z ideaal. “De Loglift kraan is voorzien van flapdown steunpoten die verre van breed uitvallen. Hun smalle eigenschap heeft als pluspunt dat de rollende constructie met kraan kan passeren tussen de steunpilaren die aan beide zijkanten van de oplegger de lading, zoals boomstammen, tegenhouden”, zegt Cedric Carette (Sales Alumac Construct).

Houttransporteur Bjorn Vindevogel uit Waregem licht het zelf toe: “Hoe meer je in één keer kan transporteren hoe beter. Mijn nieuwe oplegger is 13,5 meter. Ik kan tot 4 pakken hout, boomstammen, … met een lengte van 3 meter achter elkaar opladen en transporteren. Maar om die lading efficiënt te kunnen laden en lossen, wou ik dat de kraan op een rollend systeem staat zodat ik vooruit en achteruit kan rollen over de volledige lengte van mijn oplegger en op die manier autonoom, snel en effectief kan werken zonder ander materiaal of mankracht. Ik werk immers altijd alleen, vaak diep in de Ardennen. En dan wil je jouw plan kunnen trekken. De ervaring van Alumac met maatwerk was een groot voordeel. Hun ingenieur was enorm betrokken en gemotiveerd. Er werd geluisterd naar mijn specifieke noden en wensen. Alles werd grondig bekeken, verschillende mogelijkheden werden overwogen en onderzocht. In nauw overleg kwamen we tot een geschikte constructie. Ook bij de aanvang van de werken was ik altijd welkom en stond de deur van hun atelier open. Bovendien werd er tijdens de productie flexibel bijgestuurd waar nodig, altijd in overleg met mij.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo