Elektrodistributeur Cebeo gaat Brusselse files te lijf met cargobikes

Elektrodistributeur Cebeo gaat een deel van zijn bestellingen in de Brusselse binnenstad leveren per cargobike en is daarvoor een partnerschap aangegaan met Urbike. Die ecologische switch komt er op vraag van de elektrosector zelf. 

Als marktleider in de distributie van elektrotechnisch materiaal beseft Cebeo dat de klanten duurzame transportoplossingen verwachten. Het bedrijf zet al elektrische bestelwagens in, maar in het drukke Brusselse binnenstadsverkeer creëren die geen tijdwinst. Een andere oplossing drong zich op.

Cebeo ging in zee met Urbike, een coöperatieve vennootschap die leveringsdiensten voor bedrijven aanbiedt. Na een pilootproject van enkele maanden mocht blijken dat de leveringen per vrachtfiets correct, tijdig en vlot werden uitgevoerd. Met 35 leveringen per dag en zicht op meer, zit ook het potentiële afzetvolume goed. Uit de proefperiode blijkt alvast dat er voldoende leveringen zijn om een fietskoerier continu op de baan te houden. Deze maand gaan de leveringen officieel van start, met een cargobike die van een Cebeo-jasje voorzien is. Het bedrijf gaat ook na of ook in andere steden fietskoeriers kunnen worden ingezet.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo