G&V Energy Group en Allego ontwikkelen 100 ‘energy hubs’ in België

Allego Holding en G&V Energy Group hebben een samenwerkingsakkoord gesloten waarbij ze samen 100 extra laadstations in België tegen 2024 zullen realiseren. Twaalf locaties hiervan worden nog dit jaar gerealiseerd, startend met het Esso-tankstation aan de Noorderlaan in Antwerpen waar 4 snelladers van 300 kW worden geïnstalleerd.

Alle 12 locaties worden mede gefinancierd door de Europese Unie. Waar mogelijk worden de laadstations geïnstalleerd onder de bestaande luifel van het tankstation, maar ook de installatie van volledige Allego-luifels zijn voorzien in de toekomst. De elektrische laadpalen worden uitgerust in Allego-branding, zodat EV-bestuurders ze snel herkennen. Op lange termijn is er potentieel om uit te breiden naar nog eens 150 locaties. Vandaag beheert G&V meer dan 200 tankstations onder verschillende merknamen.

“Deze overeenkomst zal een mooie aanvulling zijn op ons bestaand Belgisch netwerk en helpen bij het creëren van een solide netwerk van HPC-laadoplossingen in het hele land”, zegt Harold Langenberg, Managing Director van Allego Benelux.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo