Igor Bouwens en Gregoor Racing winnen de Tunisia Desert Challenge

Het Gregoor Racing Team pakte zijn allereerste eindzege in een woestijnrally door de Tunisia Desert Challenge in de wacht te slepen. Een fantastische prestatie voor Igor Bouwens en zijn pleogmaten die volgend jaar naar de Dakar terugkeren.  

Igor Bouwens, Syndiely Wade en Ulrich Boerboom waren met hun Iveco T-Way van bij de start verwikkeld in een duel om de leidersplaats met hun Hongaarse vriend Miklos Kovacs (Scania). “We wonnen de proloog, maar verloren de leiding door straftijd. Twee ritzeges brachten ons opnieuw op kop, maar dinsdag verloren we veel tijd toen op 20 kilometer van de finish de transmissie brak. Even dreigde de opgave, maar de mekaniekers konden alles herstellen. Drie etappes restten ons nog om 1 uur en 8 minuten goed te maken op Miklos Kovacs, maar de ritten van woensdag en donderdag werden geannuleerd wegens wind en zandstormen. Toch kwam het vrijdag alsnog goed. In de lus met start en finish aan de filmset van Star Wars verloor Kovacs de olie uit zijn stuurhuis en moest terugkeren naar de start”, vertelt Igor Bouwens.

Deze Belgische triomf wordt gecompleteerd door de tweede plaats in het algemeen klassement van het team bestaande uit Steven Rotsaert, Benny Raes en Lise Rotsaert op een MAN. Na deze zege staat evenwel vast dat het Gregoor Racing Team terugkeert naar de Dakar, ‘de moeder van alle woestijnrally’s’. Bouwens: “We gaan de Iveco nu helemaal ombouwen om te voldoen aan de nieuwe FIA-regels en in januari zullen we niets aan het toeval overlaten in onze tweede Dakar.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo