Jost breidt verder uit op Trilogiport

Logistiek bedrijf Jost is nog maar net klaar met de bouw van zijn tweede magazijn op Trilogiport en kondigt nu al een nieuwe investeringsfase aan. Als de aanvraag voor een bouwvergunning wordt goedgekeurd, beschikt Jost binnenkort over 180.000 m2 logistieke ruimte langs het Albertkanaal en de snelweg E25.

Naast de containerterminal die in een joint venture door Liège Container Terminal (LCT) en DP World Inland wordt geëxploiteerd, was de Trilogiport eerst de thuishaven van het Franse logistieke bedrijf Tempo Log (in een gebouw dat door WDP werd gebouwd), en vervolgens begonnen de twee grote lokale logistieke bedrijven (Weerts Group en Jost) er hun activiteiten uit te breiden. Jost beschikt over een terrein van 30 hectare en bouwde eerst een magazijn van 43.000 m2, gevolgd door een tweede gebouw van 30.000 m2 dat onlangs in gebruik is genomen.

Sinds november 2021 staan de logistieke activiteiten van Jost onder de verantwoordelijkheid van Mario Merli. Bij de inhuldiging van de activiteiten van ViaEurope in een andere vestiging van Jost wees Mario Merli erop dat de vraag op dit gebied gestaag toeneemt, wat heeft geleid tot de start van een derde fase van investeringen in Trilogiport. Hierdoor komt de bebouwde oppervlakte van de site op 180.000 m2, het doel dat Jost zich in 2016 had gesteld toen het de concessie voor zijn 30 hectare verkreeg.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo